Саудитските власти твърдят, че новият курорт Троена в северозападната част

...
Саудитските власти твърдят, че новият курорт Троена в северозападната част
Коментари Харесай

„Грийнпийс” критикува строежа на „опасен” ски курорт в Саудитска Арабия

Саудитските управляващи настояват, че новият курорт Троена в северозападната част на страната ще работи с „ устойчива инфраструктура “ и възобновима сила. Но деятелите на „ Грийнпийс ” се съмняват в екологичните качества на плана, оповестява Euronews Green.

„ Вие променяте естествена екосистема, което може да докара до поредност от усложняващи се въздействия. Ако измененията нещо на едно място, то може да промени нещо друго на друго място и по този начин нататък и може да засегне прилежащите екосистеми. Дори не знам имаме ли потенциала да предвиждаме и моделираме възможните въздействия. Според нас тази огромна смяна на екосистемите по подобен метод е доста рискова “, споделя Ахмед Ел Друби, районен управител на „ Грийнпийс ”.

Ски курортът е умислен като първият център за зимни спортове навън в страната и е част от футуристичния план Neom на стойност Щатски долар 500 милиарда. Ще бъде ситуиран в планината Сарават, единствено на 50 километра от брега на Червено море и ще работи целогодишно. Районът е...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР