Саудитска Арабия заяви, че противовъздушната й отбрана е прехванала две

...
Саудитска Арабия заяви, че противовъздушната й отбрана е прехванала две
Коментари Харесай

Саудитската Арабия прихвана ракети, изстреляни от Йемен

Саудитска Арабия съобщи, че противовъздушната й защита е прехванала две балистични ракети, изстреляни от йеменските бунтовници хуси против Рияд, предадоха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

" Саудитските кралски сили за противовъздушна защита прехванаха и унищожиха ракетите. Някои от отломките на прехванатите ракети паднаха в жилищни региони - за благополучие, без да причинят жертви ", сподели представител на предвожданата от Саудитска Арабия коалиция.

По думите му ракетите са били изстреляни от град Саада в Йемен към територията на Саудитска Арабия.

Той сподели, че цел на ракетите са били жилищни региони в саудитската столица.

Телевизията на хусите " Ал Масира " съобщи, че ракетите са били ориентирани към саудитското министерство на защитата и други цели в Рияд.

" Ракетните сили удостоверяват, че ракетите " Буркан " са поразили своите цели в Рияд с огромна акуратност ", съобщи тя.

Очевидец, представен от Ройтерс, сподели, че в Рияд са били чути най-малко пет мощни гърмежа и са били видени ярки проблясъци и кълба пушек над града. По думите му на улица в дипломатическия квартал е бил видян шрапнел.

Това е първото нахлуване против Рияд, откогато предвожданата от Саудитска Арабия коалиция предприе нахлуване за завладяване на йеменския пристанищен град Ходейда на 12 юни.

Хусите, които управляват по-голямата част от Йемен, няколко пъти са обстрелвали с ракети Рияд през последните месеци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР