Саудитска Арабия заяви, че е готова да отговори на наложени

...
Саудитска Арабия заяви, че е готова да отговори на наложени
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е готова да отговори на санкциите

Саудитска Арабия съобщи, че е подготвена да отговори на наложени наказания поради изгубването на Джамал Кашоги, съобщи в. " Гардиън ".

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заплаши съдружника си с тежко наказване, в случай че Кашоги, който подлага на критика ръководещите в Рияд, е бил погубен. Самият Тръмп е подложен на напън от републикански сенатори да вземе по-твърди ограничения против Саудитска Арабия.

 Шефът на Организация на обединените нации изиска истината за Кашоги, а Тръмп заплаши Рияд със сурово наказване
Шефът на Организация на обединените нации изиска истината за Кашоги, а Тръмп заплаши Рияд със сурово наказване

Ще има " сурово наказване ", в случай че се откри, че Саудитска Арабия е виновна

Това е много мъчно, тъй като кралството е вторият след Индия вносител на оръжие. Близо 61% от оръжейните покупко-продажби на Саудитска Арабия са с американски компании . Миналата година Тръмп подписа оръжейна договорка за $110 милиарда с Рияд. От нея най-голяма изгода ще имат фирмите " Локхийд Мартин ", " Боинг " и Дженерал електрик ".

Журналистът е безследно липсващ, откогато влезе в консулството в Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. Предполага се, че е бил погубен.

Френските, немските и английските външни министри ускориха натиска над Рияд, като излязоха със взаимно изказване, призовавайки саудитското държавно управление да даде цялостен и обстоен доклад за изгубването на Кашоги.

 Турция разкрила записи с убийството на саудитския публицист Кашоги?
Турция разкрила записи с убийството на саудитския публицист Кашоги?

Следствието е разкрило записи от часовника

Борсата в Рияд отговори на напрегнатите връзки на кралството със Запада със спад от 7%.

Бизнес водачи, както и медийни компании, в това число " Блумбърг " и Си Ен Ен, се отдръпнаха от капиталовата конференция през идната седмица в Рияд, наречена " Давос в пустинята ".

От своя страна Саудитска Арабия има козове против западните наказания, разкрива формалната организация на кралството " Ал Арабия ".

Едната ще бъде съкращаването на добива на нефт. Това ще изстреля цената на черното злато на $100 за барел. Другата мярка е усилването на военното, политическото и икономическото доближаване с Русия.

Третата е обвързвана с отхвърли на Саудитска Арабия да споделя разследваща информация със Съединени американски щати и Запада в битката с тероризма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР