Саудитска Арабия, в координация със страните от Организацията на страните

...
Саудитска Арабия, в координация със страните от Организацията на страните
Коментари Харесай

Петролно решение от Саудитска Арабия

Саудитска Арабия, в съгласуваност със страните от Организацията на страните експортьорки на нефт ОПЕК, реши да понижи дневното си произвеждане на нефт с 500 хиляди барела от май до края на годината, сочат международни медии.
Саудитска Арабия реши да понижи дневното си произвеждане на нефт с 500 000 барела. В новината, която формалната организация на Саудитска Арабия, беше обявено, че Саудитска Арабия е решила да понижи дневното си произвеждане на нефт с 500 хиляди барела от май до края на годината в съгласуваност със страните от ОПЕК. В новините, в които беше маркирано, че упоменатото понижение е в допълнение към решението за понижаване, взето през ноември 2022 година, чиновник на Министерството на енергетиката акцентира, че въпросното понижение е защитна мярка, ориентирана към поддържане на стабилността на петролния пазар.

На срещата, извършена на 5 октомври предходната година, страните от ОПЕК взеха решение да понижат ежедневното произвеждане на нефт с 2 милиона барела дневно от ноември 2022 година

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР