Саудитска Арабия ще участва в тазгодишния конкурс Мис Вселена за

...
Саудитска Арабия ще участва в тазгодишния конкурс Мис Вселена за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия за първи път ще участва в конкурса Мис Вселена

Саудитска Арабия ще взе участие в тазгодишния конкурс " Мис Вселена " за първи път в историята на състезанието.

27-годишен модел Руми Алкахтани, която е родена в Рияд и е основател на наличие в обществените мрежи, ще съставлява родината си на влиятелния конкурс за хубост.

" За мен е чест да вземам участие в състезанието " Мис Вселена 2024. " Това бележи първото присъединяване на Кралство Саудитска Арабия в състезанието " Мис Вселена ", написа Алкахтани в профила си в Instagram.

Конкурсът " Мис Вселена " тази година ще се организира в Мексико.

Освен че е коронована за Мис Саудитска Арабия, Алкахтани също по този начин има голям брой трофеи за хубост, измежду които " Мис Близък изток " (Саудитска Арабия).

Алкахтани има бакалавърска степен по дентална медицина и владее британски, френски и арабски.

Конкурсът " Мис Вселена " предходната година включваше две транссексуални дами и plus-size модела Джейн Дипика от Непал, която е първата състезателка с по-пищни форми, която доближи до полуфинал.

Престолонаследникът Мохамед бин Салман Ал Сауд стои зад няколко промени, ориентирани към въвеждане на обществени и стопански промени в Саудитска Арабия.



 
 
На дамите е позволено да карат, да посещават публични спортни събития и концерти, както и да получават паспорт без утвърждението на мъжки аставник.

Саудитска Арабия също по този начин подаде публична кандидатура за Световното състезание по футбол за мъже през 2034 година и беше хазаин на няколко интернационалните реализатори като BTS, Пост Малоун и Марая Кери, макар рецензиите, че поп звездите оказват помощ да се замаскират нарушаванията на човешките права от режима.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР