Саудитска Арабия ще бъде домакин на първите преговори лице в

...
Саудитска Арабия ще бъде домакин на първите преговори лице в
Коментари Харесай

Воюващите фракции в Судан сядат на масата за преговори

Саудитска Арабия ще бъде хазаин на първите договаряния лице в лице в сред воюващите армии в Судан, след няколко, оповестява БиБиСи. Съвместно американско-саудитско изказване приветства началото на " предварителни договаряния " в Джеда сред суданската войска и паравоенните сили за бърза поддръжка (RSF).

Суданската войска уточни, че договарянията целят решение на филантропични проблеми. Армията удостовери, че е изпратила пратеници в Джеда, с цел да вземат участие в договарянията, за които, опасявайки се от тежка филантропична рецесия в Судан.

Тежките боеве в страната не престават повече от три седмици. Стотици хора бяха убити, а към 450 000 цивилни бяха разселени. Според Международната организация по миграция, повече от 115 000 души са потърсили леговище в прилежащи страни.

Командирът на суданската войска военачалник Абдел Фатах ал-Бурхан е замесен в с водача на RSF военачалник Мохамед Хамдан Дагало.

В изказването на държавните управления на Съединени американски щати и Саудитска Арабия те приканват и двете страни да вземат под внимание ползите на суданската нация и нейния народ и да се включат интензивно в договарянията за преустановяване на огъня и завършек на спора, което ще спести страданията на суданския народ и гарантиране на съществуването на филантропична помощ за засегнатите региони.

Съвместното изказване също по този начин показва вяра за уголемен преговорен развой, който би трябвало да включва ангажираност с всички воюващи страни в Судан.
 Байдън даде зелена светлина за налагане на наказания против Судан
Байдън даде зелена светлина за налагане на наказания против Судан

Насилието в Судан е необикновена и изключителна опасност за националната сигурност и външната политика на САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР