Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в

...
Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в
Коментари Харесай

Саудитска Арабия иска да инвестира в петзвездните ни хотели

Саудитска Арабия се интересува от вложения в 5-звездни хотели в България и желае да участва  интензивно с инвестиции в страната ни. Държавата ви има огромен капацитет освен за вложения в  туризма, само че и във всички браншове на стопанската система.

Това сподели Негово Кралско Височество Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, принц на Кралство Саудитска Арабия и ръководител на Комисията по туризъм и национално завещание на държавата на министъра на туризма Николина Ангелкова в Рияд, оповестиха от държавния пресцентър.

Министър Ангелкова е на посещаване в Кралство Саудитска Арабия с държавна делегация на най-високо ниво, отпред с премиера Бойко Борисов.


Българският министър показа пред принца Картата на капиталовите планове в туризма в България. Тя обърна внимание на големите благоприятни условия за развиване на разнообразни типове туризъм –  СПА, културно-исторически, здравен и морски. Сред преимуществата на България като дестинация са финансова и политическа непоклатимост, нормативна база, която предизвиква огромните вложители. Други плюсове са 10% ставка на корпоративния налог, 10% налог общ приход, растеж на Брутният вътрешен продукт от 3,4% за 2016 година, съобщи министър Ангелкова. 

„ През предходната година броят на визитите на жители от Саудитска Арабия в България бележи ръст от 78% по отношение на 2015 година Регистрирано е и съществено нарастване на пътуванията на българи в арабската страна “, съобщи министър Ангелкова и прикани за поощряване на двустранните контакти в туризма. Принцът на Саудитска Арабия и министър Ангелкова се сплотиха към концепцията, че за двете държави ще е от огромна изгода обменът на експертен опит и информация в бранша.  

Министър Ангелкова регистрира и извънредно сполучливата за България година в туризма. Броят на чуждестранните туристи в страната ни мина границата от 8 млн. за тази година, сочат данните на НСИ към октомври 2017 година „ За интервала януари-октомври 2017 година визитите на задгранични туристи у нас е бил 8 026 103. Това е растеж от 7,6% по отношение на същия интервал на 2016 година, която беше рекордна в цялата история на бранша “, добави министър Ангелкова. Страната ни става все по-разпознаваема и предпочитана дестинация за висок клас туристи, разгласи тя.

Двете страни ще предизвикват разнообразни начинания за взаимно разпространение на културни и исторически забележителности. Саудитска Арабия и България ще обменят опит по повод на маркетингови планове и реклама в туризма. На срещата бе контрактувано също да бъдат организирани работни групи в региона на туризма.  Представители на арабската страна ще имат опция да посетят България, с цел да се срещнат с опита на страната ни в развиването на бранша. 

Още през октомври 2016 година сред Република България и Саудитска Арабия бе подписан Меморандум за
съгласие за съдействие в региона на туризма, когато по покана на министър Ангелкова на
публично посещаване в България бе принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд. Целта на
документа е страните да показват евентуалните си благоприятни условия за туризъм, да предизвикват
взаимните вложения, да поддържат взаимни туристически и културни мероприятия и да си
сътрудничат интензивно по начинания на интернационалните институции като Световната организация по
туризъм (СОТ) към Организация на обединените нации.

Министър Ангелкова предложения принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд да се включи в
Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления към СОТ. Форумът ще се
организира в България сред 14 и 16 ноември идната година. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР