Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в

...
Саудитска Арабия се интересува от инвестиции в 5-звездни хотели в
Коментари Харесай

От хотелите до борбата с тероризма: Какво договаряме със Саудитска Арабия

Саудитска Арабия се интересува от вложения в 5-звездни хотели в България, както и от взаимни планове в енергетиката, превоза и битката с тероризма. Възможностите се разискват на първата по рода си аудиенция на представители българското държавно управление в Саудитска Арабия.

По време на формалните диалози в Рияд, българската делегация разгласи, че са контрактувани съглашения в съвсем всички области, в това число и битката с тероризма. „ Може да изпратим представители на нашите антитерористични структури за възстановяване на комуникацията”, уточни военният министър Красимир Каракачанов.

Саудитска Арабия се интересува и от вложения в 5-звездни хотели у нас. Ресорният министър Николина Ангелкова акцентира, че става дума за обекти освен в София, само че и в курортите.

Подготвят се и съглашения в региона на въздушния и морския превоз.

Почетен посетител във визитата е и Симеон Сакскобургготски. Той също дефинира визитата като историческо, като прикани: „ Винаги да бъдем предсказуеми и в същото време да преследваме нашите ползи. Саудитска Арабия без подозрение е авторитетна в целия регион”.

Снощи министър председателят Борисов се включи и в известния обичаен танц " арда ". Подобно на американския президент и българският министър-председател се включи в обичайния за Саудитска арабия танц със саби. Сакскобургготски също взе участие.

Анкета Добър ход ли е държавната аудиенция в Риад? Да, България се потвърждава като интернационален фактор Да, стана ясно, че саудитите желаят да работим с тях Не, няма забележими резултати Не, всичко беше единствено за пиар на премиера Нямам мнение Гласувай Резултати
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР