Саудитска Арабия потвърди готовността си да изпрати войски в Сирия

...
Саудитска Арабия потвърди готовността си да изпрати войски в Сирия
Коментари Харесай

Саудитска Арабия потвърди готовността си да изпрати войски в Сирия заедно с други държави

Саудитска Арабия удостовери готовността си да изпрати войски в Сирия дружно с други страни, с цел да стабилизира обстановката в тази страна, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

"Водим диалози със Съединени американски щати, водим ги още от началото на сирийската рецесия " през 2011 година, съобщи саудитският външен министър Адел ал Джубейр на обща конференция с генералния секретар Антониу Гутериш в Рияд.

"Бяхме предложили на държавното управление на Обама, че в случай че Съединени американски щати изпратят военни сили, Саудитска Арабия и други страни биха обмислили да изпратят войски в този контингент ", сподели той.

"Това не е нова концепция ", означи Джубейр в отговор на въпрос за информация от в. "Уолстрийт джърнъл ", че Съединени американски щати се пробват да сформират контингент от арабски войски за стабилизирането на Сирия.

Саудитска Арабия поддържа и оказва помощ за въоръжаването на сунитски размирен групировки, които се бият против подкрепяните от шиитски Иран войски на сирийския президент Башар Асад. Тя е и член на ръководената от Съединени американски щати коалиция за битка с групировката "Ислямска страна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР