Саудитска Арабия подготвя доклад с признание, че саудитският журналист Джамал

...
Саудитска Арабия подготвя доклад с признание, че саудитският журналист Джамал
Коментари Харесай

Саудитска Арабия ще признае убийство на Кашоги при разпит?

Саудитска Арабия приготвя отчет с самопризнание, че саудитският публицист Джамал Кашоги е погубен при разпит, който се е развил по неочакван метод, съобщи Ройтерс, като се базира на Си Ен Ен.

Американската кабелна телевизия цитира два неназовани източника. Единият предизвестил, че отчетът е в развой на подготовка и в него могат да настъпят промени. Другият източник споделил, че интервенцията била осъществена без позволение и че на забърканите в нея ще бъде потърсена отговорност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Кралството до момента настояваше, че журналистът е напуснал консулството незасегнат, макар че брачната половинка му, която го е чакала извън, съобщи, че той не е излязъл.

Междувременно тази нощ, след появилата се информация за вероятно самопризнание, турската полиция претърсва 9 часа саудитското консулство, предадоха международните организации. Екип следователи от турската полиция и прокурори напусна постройката рано сутринта откакто влязоха със единодушието на саудитските управляващи. Взети са проби, в това число от почвата в градината на консулството.

Журналистът е неопределеност от 2 октомври, откакто влезнал в постройката на консулството. Вече се разбра, че има аудиозапис, на който се чува по какъв начин той е малтретиран и погубен, след което тялото му е нарязано.

Кашоги беше колумнист във " Вашингтон пост " и подлагаше на критика ръководещите в родината си.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР