Саудитска Арабия не може да носи отговорност за каквито и

...
Саудитска Арабия не може да носи отговорност за каквито и
Коментари Харесай

Износът на петрол под въпрос заради атаки срещу рафинерия

Саудитска Арабия не може да носи отговорност за каквито и да е световни проблеми с доставките на нефт. Това обявиха от Рияд след серията офанзиви на йеменски бунтовници против саудитски нефтени обекти през последните часове, съобщи бТВ.

Кралството нанесе ответни удари. Черен пушек в небето над най-голямото саудитско пристанище на Червено море Джеда. Овладян е един от двата пожара, пламнали след снощните удари против петролна рафинерия. Жертви няма, само че анализатори разясняват, че случилото се ще окаже въздействие върху износа на черно злато.

През последните дни йеменските бунтовници хути ускориха офанзивите против саудитски нефтени съоръжения.

„ В отговор на продължаващата блокада на нашата страна и народ и с цел да отбележим 8 години опозиция, йеменските въоръжени сили направиха трета „ специфична интервенция “ с балистични ракети и дронове “, съобщи военният представител на хутите Яхия Сареа.

В отговор през днешния ден саудитската коалиция е нанесла удари против обекти на хутите в Йемен. Целта съгласно Рияд: да отбрани световните енергийни доставки.

Кралството за следващ път упрекна Иран, че въоръжава бунтовниците. А димът от горящия петрол стигна и до пистата за Формула 1, намираща се на едвам 15 километра от рафинерията. Въпреки това, уредниците на утрешното съревнование успокоиха, че е обезпечена сигурността и надпреварата ще се състои.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР