Саудитска Арабия и Катар се споразумяха да отворят границите си

...
Саудитска Арабия и Катар се споразумяха да отворят границите си
Коментари Харесай

Саудитска Арабия и Катар се споразумяха да отворят границите помежду си от тази вечер

Саудитска Арабия и Катар се споразумяха да отворят границите си по суша, море и въздух между тях, считано от през днешния ден вечерта, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Новината заяви кувейтският министър на външните работи Ахмад Насър ал Мухамад ас Сабах. Тя идва часове преди плануваната среща на върха на страните от Персийския залив.

През 2017 година Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства, Бахрейн, както и Египет, който не е част от страните от Залива прекъснаха дипломатическите, комерсиалните и пътническите си връзки с Катара, обвинявайки го, че поддържа ислямистки групи в съучастничество с Иран и да всява разкол в региона. Доха отхвърли тези изказвания. Оттогава Съединени американски щати и Кувейт посредничат за споразумяване на рецесията.

На базата на предложение на емира на Кувейт, шейх Науаф ал Ахмад ал Джабер ас Сабах беше контрактувано да се отвори въздушното пространство, както и сухопътните и морските граници сред Саудитска Арабия и Катар, считано от довечера, съобщи посланик номер едно на Кувейт.

Постигнатото съглашение за повдигане на блокадата проправя пътя за катарския водач шейх Тамим бин Хамад Ал Тани да взе участие в срещата на върха на следващия ден, която ще се организира в пустинния саудитски град Ал Ула и ще бъде управлявана от саудитския крал Салман. Решението на Саудитска Арабия и Катар идва броени дни преди приключването на мандата на администрацията на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР