Саудитска Арабия и Израел за все по-близо до споразумение за

...
Саудитска Арабия и Израел за все по-близо до споразумение за
Коментари Харесай

Мохамед бин Салман: Все по-близо сме до споразумение за нормализиране на отношенията ни с Израел

Саудитска Арабия и Израел за все по-близо до съглашение за нормализация на връзките. Това съобщи саудитският престолонаследник принц Мохамед Бин Салман в изявление за американската телевизия " Фокс нюз ", представена от Българска телеграфна агенция.

" Приближаваме се към това (нормализиране на връзките с Израел) с всеки ден ", сподели принцът. 

Той напомни, че за саудитците въпросът, обвързван с палестинците, е доста значим и че се нуждае от намиране на решение. 

" За нас палестинският въпрос е доста значим. Ние би трябвало за го разгадаем ", сподели той и акцентира, че договарянията в тази тенденция  вървят добре до момента.

Принцът опроверга информациите в медиите, съгласно които, диалозите с Израел са били прекратени.

" Надяваме се, че те ще доведат до резултат, който ще улесни живота на палестинците и ще разреши на Израел да играе роля в Близкия изток ", добави Мохамед бин Салван.

Израел към този момент възстановява връзките си с пет арабски страни -  Бахрейн, Египет, Обединените арабски емирства, Мароко и Йордания.

Принцът сподели, че в случай че Иран се снабди с нуклеарно оръжие, то тогава и саудитците би трябвало да го създадат.

" Безпокои ни фактът, че една страна може да се снабди с нуклеарно оръжие. Това е неприятно нещо. Те (иранците - бел. ред.) нямат потребност да се снабдяват с нуклеарно оръжие, тъй като не могат да го употребяват. Но в случай че те се снабдят с него, то ние би трябвало също да се сдобием с такова ", добави той.

Салман също по този начин съобщи, че е време да се постави завършек на спора в Йемен.

Запитан по отношение на убийството на журналиста Джамал Кашоги, принцът увери, че реформира системата за сигурност на Саудитска Арабия, с цел да се подсигурява, че сходен жанр неточности няма да се случват още веднъж.

Мохамед бин Салман съобщи и, че покачването на цената на петрола не значи подкрепяне на Русия. Той засяга решението на ОПЕК да понижи добива на нефт и сподели, че това решение се основава на стабилността на пазарите и не е предопределено да помогне на Москва да води войната си в Украйна.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР