Саудитска Арабия и други страни от Персийския залив са приели

...
Саудитска Арабия и други страни от Персийския залив са приели
Коментари Харесай

САЩ изпращат войски в Персийския залив заради Иран

Саудитска Арабия и други страни от Персийския залив са приели искане на Съединени американски щати да разположат в тяхната територия и акватория американски войски за въздържане на възможни офанзиви от Иран, оповестява саудитският вестник " Ашарк Ал Аусат ", представен от ДПА.

Страните са одобрили разполагането на американските сили въз основа на двустранните съглашения сред тях и Съединени американски щати, отбелязва вестникът, без да показва за кои тъкмо страни става дума. В обявата се споделя категорично, че Съединени американски щати нямат желание да влизат във война с Иран.

" Главната цел на новото разполагане на американски сили в страните от Залива е за предприемане на взаимни дейности, които да възпират Иран от опити за военна ескалация на ситуацията и за офанзиви против страните от Залива или против американски ползи в района, а не за война против (Иран) ", написа вестникът, като цитирайки източници от района.

Вестникът напомня за осъществените бомбени саботажи против няколко търговски кораба и танкери в Персийския залив. Американското военно командване, което дава отговор за района, съобщи по-рано, че американските сили в Ирак и прилежаща Сирия са сложени в положение на нараснала подготвеност поради " достоверни " закани от иранските сили, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Няма да има война, тъй като нито ние желаеме война, нито някой има концепцията или илюзията, че може да се конфронтира с Иран в района “, сподели през днешния ден в края на посещаване в Китай иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, представен от организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР