Саудитска Арабия е привлякла над $9 милиарда инвестиции в технологии

...
Саудитска Арабия е привлякла над $9 милиарда инвестиции в технологии
Коментари Харесай

Технологични гиганти инвестират милиарди долари в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия е привлякла над $9 милиарда вложения в технологии на бъдещето единствено за последните няколко месеца, в това число от американските софтуерни колоси Microsoft и Oracle, оповестява Reuters.Двете компании към този момент построяват облачна инфраструктура в страната.

Microsoft ще влага $2.1 милиарда в световен облак, а Oracle е поела ангажимент за $1.5 милиарда за създаване на нов заоблачен район в Рияд.

Инвестициите ще засилят позицията на кралство Саудитска Арабия като най-големия дигитален пазар в Близкия изток и Северна Африка ",коментират интернационалните специалисти, макар управляващите към момента не дават огромни детайлности по отношение на периодите за създаване на новата инфраструктура.
 Огромна кравеферма и карго летище - капиталовият интерес на Саудитска Арабия у нас
Огромна кравеферма и карго летище - капиталовият интерес на Саудитска Арабия у нас

Подготвя се общ план с държавното дружество " Ел Би Булгарикум ", а готовата продукция от мляко ще е предпочитано за експорт

Администрацията в кралството от дълго време оказва напън върху интернационалните компании да влагат в страната и да реалокират районните си централи в Рияд, в случай че желаят да се възползват от държавни поръчки.

Вътрешни вложения също не липсват. От Tonomus, дъщерно сдружение на ръководения от престолонаследника план NEOM, който е на стойност $500 милиона, оповестиха, че за 2022 година са вложили $1 милиард в изкуствен интелект, в това число за потреблението на технологията в платформа за метавселена.

Саудитска Арабия влага стотици милиарди долари в стопански проект, прочут като " Визия 2030 ", управителен от престолонаследника Мохамед бин Салман. Една от основните цели на този проект са точно директните задгранични вложения, а главната концепция е да диверсифицира стопанската система на страната от петрола.
 Саудитска Арабия желае да се трансформира в световен финтех център и бързо притегли $400 милиона за задачата
Тази страна желае да се трансформира в световен финтех център и бързо притегли $400 милиона за задачата

Предстои и стартирането на три нови цифрови банки
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР