Саудитска Арабия е отправила предложение от 138 млн. евро към

...
Саудитска Арабия е отправила предложение от 138 млн. евро към
Коментари Харесай

Предлагат 138 млн. евро за по-различна Суперкупата на Италия

Саудитска Арабия е отправила предложение от 138 млн. евро към Италианската футболна лига за правото да одобри шест издания на Суперкупата на Италия, разкрива Milan&Finanza. Става дума за тези от 2023-та до 2028-а година включително

В момента се играе една среща сред първенеца на Серия “А ” и носителя на Купата на Италия, само че проектът на арабите е това да се трансформира в четиристранен шампионат вид “Финална четворка ”. Другите два тима ще са сребърният медалист от шампионата и финалистът за купата.

Саудитска Арабия към този момент наложи този модел със Суперкупата на Испания, която към този момент провежда на два пъти и следва да го направи още един път през идния януари. С това идно издание обаче завършва и договорът с Испанската лига.

Интересното е, че през идния януари също ще одобри мача за Суперкупата на Италия - сред Милан и Интер, само че това е настрана съглашение, за което Серия “А ” ще вземе единствено 8 млн.

Допълнително в новото предложение към италианците е включено изискването носителят на суперкупата да играе по-късно мач против носителя на Суперкупата на Саудитска Арабия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР