Саудитска Арабия е готова да проведе разговори за доставка за

...
Саудитска Арабия е готова да проведе разговори за доставка за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия изрази готовност да ни доставя нефт и природен газ за България

„ Саудитска Арабия е подготвена да организира диалози за доставка за България на петрол и природен газ “, е декларирал дипломат Факих.

От своя страна министър Милков е благодарил на посланика и отбелязал, че взаимно следва да се проучат методите и средствата за реализирането на такава доставка.

 

По време на срещата двамата са разискали и партньорството в области като стопанската система, вложенията, селското стопанство, туризма, защитата, високите технологии, опазването на здравето, както и взаимна поддръжка на кандидатури в интернационалните организации.

 

В същото време служебният заместник-министърът на външните работи Костадин Коджабашев се срещна с изключителния и пълномощен дипломат на Република Азербайджан в Република България Хюсейн Хюсейнов.

 

В хода на диалога двете страни са подчертали двустранни връзки и стратегическото партньорство сред България и Азербайджан, които на 5 юни 2022 година означиха 30 години от определяне на дипломатически връзки.

 

Българската страна открои огромната значимост, която България придава на връзките си с Азербайджан, като предпочитан сътрудник в района на Южен Кавказ и необятния Черноморски район, изключително в подтекста на енергийната диверсификация, акцентират от Министерство на външните работи.

 

В хода на диалога е бил разискван и въпросът за реализиране на аудиенция на президента на Азербайджан Илхам Алиев у нас.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР