Саудитска Арабия е готова да продължи усилията на посредничество за

...
Саудитска Арабия е готова да продължи усилията на посредничество за
Коментари Харесай

Саудитска Арабия е готова да посредничи между Украйна и Русия за мирни преговори

Саудитска Арабия е подготвена да продължи напъните на ходатайство за реализиране на спокойно решение за прекъсване на съветската експанзия против Украйна.

Това съобщи министърът на външните работи на Саудитска Арабия принц Фейсал бин Фархан Ал Сауд по време на речта си на общия спор на 78-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, написа Укринформ.

" Що се отнася до руско-украинската рецесия, Кралството още веднъж приканва за преустановяване на тази рецесия , ограничение на отрицателните ѝ последствия за сигурността и стабилността по света.

Кралството акцентира нуждата да се положат всички вероятни старания за преустановяване на тази рецесия и за спокойно разрешаване на разногласията, като се съблюдават правилата на интернационалното право и се търси опазване на сигурността и ползите на всички ", съобщи той.
 Кремъл се интересува от задачата на договарянията в Саудитска Арабия Обновена
Кремъл се интересува от задачата на договарянията в Саудитска Арабия

Киев и западните страни се надяват, че договарянията, които ще изключат Русия, могат да доведат до интернационална поддръжка за мирни условия в интерес на Украйна.

Фархан ал Сауд посочи, че саудитското управление поддържа интернационалните старания , ориентирани към определяне на мир. В частност, Кралството даде " своите положителни услуги " за освобождението на пандизчии от разнообразни националности и предложения Украйна да взе участие в срещата на върха на Арабската лига, която се организира в Джеда.
 Саудитска Арабия даде явен сигнал за мирния проект на Зеленски
Саудитска Арабия даде явен сигнал за мирния проект на Зеленски

Преговорите ще продължат

" Освен това при започване на август предходната година Кралството беше хазаин на среща на съветниците по националната сигурност и представители на повече от 40 страни и интернационалните организации, а Кралството удостоверява готовността си да продължи да поставя старания за ходатайство сред двете страни в рецесията ", съобщи принц Файсал бин Фархан ал Сауд.
 ISW: Украйна към този момент е пробила съветската защита край Вербове
ISW: Украйна към този момент е пробила съветската защита край Вербове

Киев няма да спре настъплението си и през зимата

Както УНИАН заяви по-рано, при започване на август в Джеда в Саудитска Арабия се организира среща на дипломати от водещите международни страни. Тя беше отдадена на главните правила за възобновяване на резистентен и обективен свят за Украйна.

По-специално, на срещата на върха участваха представители на повече от 40 страни, в това число Китай. Пекин е взел интензивно присъединяване в срещата на върха и съгласно източници на немското издание на " Шпигел " е изпратил " позитивен " сигнал за провеждането на сходни срещи в бъдеще.

В рамките на срещата украинските представители организираха и двустранни диалози с сътрудници. Канцеларията на президента оцени консултациите като " доста продуктивни ".
 Лондон: Русия изпитва дефицит на нефт, само че не поради войната в Украйна
Лондон: Русия изпитва дефицит на нефт, само че не поради войната в Украйна

Страната забрани съвсем целия експорт на нефт в опит да стабилизира вътрешния си пазар

През есента ще се организира среща на високо ниво на държавните водачи по отношение на използването на препоръчаната от Украйна Формула за мир.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР