Съученици и близки на трагично загиналата при пътен инцидент в

...
Съученици и близки на трагично загиналата при пътен инцидент в
Коментари Харесай

Съученици на убито на пешеходна пътека момиче призовават за сигурност на пътя

Съученици и близки на трагично починалата при пътен случай в Горна Оряховица през предходната седмица 15-годишна Ани Иванова, се събраха в петък пред Младежкия дом в града, с цел да почетат паметта й. На 4 септември ученичката в СУ „Георги Измирлиев“, която щеше да бъде в 10 клас, бе пометена от патрулен автомобил с висока скорост на пешеходна пътека пред дома й.
 go5  go3  go2
Връстниците на момичето и майка й настояха Общината и виновните институции да освежат пътната маркировка, да инсталират повдигнати пешеходни пътеки и да обезпечат повече осветяване на рисковите места. Децата дойдоха и с плакати, а почернената майка на Ани носеше портрета на рожбата си.

Приятелките на Ани приканиха всички водачи за приемливост на пътя.
„ Обръщам се към всички татковци, майки, братя и сестри – когато седнете зад кормилото, щадете детския живот, помислите, че на пешеходната пътека може да е вашето дете!“, моли Екатерина Михайлова, другарка на трагично починалото момиче.

Почернената майка на Ани – Ивелина Иванова, призна, че за нея това е голяма покруса, защото това е единственото й дете.

„Аз нямам към този момент бъдеще, вие сте моето бъдеще и съм тук, с цел да ви подкрепя“, съобщи пред младежите Ивелина Иванова.

„Когато научихме за нещастието, изживяхме потрес, тъй като аз и още една моя другарка изпратихме Ани до автобусната спирка. Умолявахме я да остане най-малко още един час с нас. Но тя се качи на рейса и стана непоправимото“, показа Силвина Петкова.

След раздялата си със Силвина, Ани слиза на неосветената улица пред дома си и се случва съдбовния случай. Майка й Ивелина Иванова е уверена, че това място в региона на „Захарни заводи“ продължава да бъде рисково.

Ивелина Иванова благодари на хората с огромни сърца, които през последните дни й оказват помощ да преживее нещастието, в това число и материално да посрещне разнообразни разноски. Тя съобщи, че към този момент е осигурила с помощта на дарения и сумата, нужна за монумент на починалата й щерка, а средствата, които надвишават потребностите й, ще подари с протокол на директорката на СУ „Георги Измирлиев“, с цел да бъдат дадени на обществени слаби възпитаници в учебното заведение на Ани.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР