Съученик и приятел от детството на министъра на транспорта в

...
Съученик и приятел от детството на министъра на транспорта в
Коментари Харесай

Московски пробутва свой съдружник за министър на транспорта

Съученик и другар от детството на министъра на превоза в оставка Ивайло Московски е най-вероятният му правоприемник на поста, съобщи OFFNews.

Плевенчанинът Димитър Геновски е набор на Московски и негов заместител министър в третото държавно управление на Бойко Борисов. За неговото назначение за министър интензивно лобирал точно досегашният министър, а в средите на ГЕРБ кандидатурата се приемала без коментар.

Геновски и Московски са били бизнес сътрудници в компанията Гемос-Трейд. Според данните от регистъра на " Биволъ " компанията е основана през 2008 година След като Московски влиза в първото държавно управление на Бойко Борисов, той трансферира дяловете си точно на Геновски.

По-късно приятелят градски е назначен за зам. изпълнителен шеф на " Български пощи " ЕАД, държавна компания чийто принципал е точно Московски.

Геновски обаче остава притежател на Гемос-Трейд до месец май предходната година, когато Бойко Борисов го назначава за заместител на Московски.

И преди съученици на транспортния министър в оставка са се облажвали с апетитни постове в отрасловата му администрация. Така Цветелин Цветанов бе назначен за изпълнителен шеф на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ". По-късно, в края на месец март 2016 година при профилираната акция на ДАНС, ГДБОП и профилираната прокуратура някогашният началник на ДАИ Цветелин Цветанов бе задържан. Той беше посочен за началник на проведена незаконна група, която като се изключи че е търгувала книжки, е събирала и такса " успокоение " от превозвачески компании.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР