Съучастникът му в укриването на данъчни задължения в особено големи

...
Съучастникът му в укриването на данъчни задължения в особено големи
Коментари Харесай

Във Варна осъдиха управители на фирма за укрити данъци в големи размери


Съучастникът му в укриването на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 44-годишният варненец Атанас Ат., получи условна присъда от 2 години отнемане от независимост, чието изтърпяване е било отсрочено с 3-годишен изпитателен период след използване на редукция на наказването му с една трета поради съкратеното правосъдно разследване. И той е бил наказан от Варненския областен съд да заплати на страната сумата от 1, 521 млн. лв., както и 60 849 лв. държавна такса и разходи по делото.

Продължаваното закононарушение по член 255, алинея 3 от Наказателен кодекс двамата подсъдими направили в разнообразни данъчни интервали като притежатели и шефове на " Хаджи 98 “ ООД в съучастничество. И Тодор, който е главно обучение, и Атанас употребявали документи с погрешно наличие. Те потвърждавали лъжа в подавани пред Национална агенция за приходите – Варна, справки-декларации по несъстояли се покупко-продажби.

Така 45-годишният Тодор А. избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности, като съумял да приспадне данъчен заем от фиктивните покупко-продажби на стойност 553 128 лв.. Атанас Ат. самичък и в съучастничество с Тодор приспаднал неследващ се Данък добавена стойност в размер на над 1, 5 млн. лв.. Сумите й досега не са възобновени от двамата подсъдими.

Делото против двамата шефове се гледа за повторно във Варненския областен съд, откакто е било върнато от Апелативния съд за ново разглеждане.

Присъдата предстои на въззивна инспекция пред Апелативния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР