Сътворихме история, заяви талибански представител, след като САЩ обявиха, че

...
Сътворихме история, заяви талибански представител, след като САЩ обявиха, че
Коментари Харесай

Талибаните: Окупацията на САЩ приключи тази нощ!

" Сътворихме история ", съобщи талибански представител, откакто Съединени американски щати оповестиха, че са приключили евакуацията на силите си от Афганистан, заяви AFP.

" Отново сътворихме история. Двадесетте години окупация на Афганистан от Съединени американски щати и НАТО свършиха тази нощ. Много съм щастлив, че след 20 години на джихад, саможертви и компликации можем да се насладим на тези исторически моменти ", съобщи в Туитър Анас Хакани, представител на талибанското придвижване.

Съединени американски щати приключиха евакуацията на силите си от Афганистан, съобщи генералът от морската пехота Франк Маккензи, пълководец на Централното командване на силите на Съединени американски щати, съобщи Ройтерс. По този метод се поставя завършек на 20-годишното американско военно наличие в централноазиатската страна, което стартира с нашествието на Афганистан, подхваната след терористичните набези от 11 септември 2001 година.

Съединени американски щати отсега нататък ще поддържат дипломатическите си връзки с Афганистан от катарската столица Доха, съобщи американският държавен секретар Антъни Блинкън. Решението е подбудено от проблемите с гарантирането на сигурността в Афганистан. Съединени американски щати ще работят с талибаните, в случай че те спазят отговорностите, които са поели, сподели държавният секретар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР