Сътрудниците на Навални, които пуснаха пряко предаване на третия ден

...
Сътрудниците на Навални, които пуснаха пряко предаване на третия ден
Коментари Харесай

``По обяд срещу Путин: Протест в последния ден на изборите в Рус...

Сътрудниците на Навални, които пуснаха директно предаване на третия ден от изборите, разгласяват фотоси на опашки в изборни секции в региона на Нова Москва, Жулебино, ВДНХ и Бауманская, предава

.

Идеята за акцията „ ", която се състои в отиване в изборните секции в 12:00 часа на 17 март, беше препоръчана от депутата от Санкт Петербург Максим Резник. Тя беше подкрепена от Алексей Навални и други опозиционни водачи.

.

В източните съветски градове като  Владивосток, Новосибирск, Омск, Иркутск хората са взели участие в акцията „ По обед против Путин “, както демонстрира екипът на Навални на директни предавания в

 

Стотици хора са се наредили на изборните секции на Екатеринбург в Урал.

 

Други съперници на Путин като заминалия в заточение предприемач Михаил Ходорковски, който живее във Англия, също приканиха хората да не се опасяват и да вземат участие в акцията.

 

Руснаци започнаха да се събират пред посолството в столицата на Армения Ереван час преди митинга „ По пладне против Путин “. Според оценки на сътрудник на телевизия „ Дожд “ опашката е достигнала 600 метра. Много жители пристигнаха от Грузия, защото гласоподаване на президентските избори в Русия не беше проведено в тази страна.

Подобна обстановка се следи в двата най-големи града на Казахстан Астана и Алмати. В Алмати край постройката на съветското генерално консулство се образува опашка от няколкостотин метра, оповестява кореспондентът на Дойче веле. Много хора просто ръкопляскаха по време на митинга. Очевидци считат, че на опашка чакат най-малко 400 души.

 

Приблизително толкоз са пристигнали да гласоподават и в столицата на Узбекистан Ташкент. „ Дори не виждам къде можете да чакате на опашка “, сподели един от участниците в акцията пред изданието „ Верстка “.

 

До обяд 400 души се бяха събрали в съветското консулство в Сидни, Австралия, оповестява „ Сота “. Там беше избран един ден за гласоподаване, тъй че в дипломатическата задача пристигнаха както съперници, по този начин и поддръжници на Путин. Полицаите ги разделиха от разнообразни страни на пътя. Путинистите издигнаха пилони с съветски трикольори и табло с надпис „ НАТО ще се разпадне! ” и пускаха „ патриотични ” песни. Опозицията разпъна плакати против войната, Путин и в памет на Алексей Навални, мнозина пристигнаха с тениски със знамето на Украйна.

 

Няколкостотин души се събраха в съветското консулство в Пукет, Тайланд. На опашката звучеше песента „ Промени “, а на пристигналите се раздаваше вода, оповестиха очевидци. „ По пладне против Путин ” в посолството в Банкок протича при 35-градусова горещина. Служители в секциите описват, че предходните дни са идвали по 2-3 души да гласоподават на час и не са били готови за подобен брой хора.

 

Опашки пред изборните секции се следят и в китайските градове Шанхай и Пекин. В столицата по обяд имаше навалица пред съветското посолство. „ Веднага започнаха да идват доста хора. Всички, които дойдоха по-рано, споделиха, че сутринта няма такава опашка “, означи клиент на „ Верстка “.

 

Още към 100 души пристигнаха в консулството във виетнамския Хо Ши Мин. Според свидетел опашката се образувала единствено за 10 минути. Подобна обстановка породи в Дананг и Ханой. Времето за изчакване в някои региони доближава час.

В столицата на Южна Корея Сеул до 11:45 часа пред съветското посолство се изви опашка от 100 души. Както споделиха очевидци, след 15 минути още няколкостотин души се приближиха до дипломатическата задача и вследствие на това опашката се простира на половин километър. Протестът се организира и в Токио, Япония.

Опашки по обяд се извиха и край съветските дипломатически задачи в Дубай (ОАЕ), Истанбул (Турция), Оукланд и Уелингтън (Нова Зеландия) и Гоа (Индия).

 

Първите изборни резултати се чакат след затварянето в 19:00 часа локално време (съвпада с българското) на последните изборни секции в западния Калининград.

 

Около 60% от съветските гласоподаватели към този момент са дали своят вот в първите два дни от тридневните избори, съгласно московски управляващи. Повече от 114 милиона руснаци имат право на глас, а ЦИК на Русия заяви, че 63 милиона гласоподаватели към този момент са отишли ​​до урните до събота вечерта.

 

Украински офанзиви пък затрудниха изборите в приграничните региони и в окупираните територии. Киев счита изборите, извършени в елементи от неговата територия, следени от Русия, за противозаконни и невалидни.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР