Сътрудник на опозиционния лидер Алексей Навални беше арестуван от съда

...
Сътрудник на опозиционния лидер Алексей Навални беше арестуван от съда
Коментари Харесай

Русия хвърли в затвора сътрудник на задържания враг на Кремъл Навални, тъй като репресиите срещу несъгласието продължават

Сътрудник на опозиционния водач Алексей Навални беше задържан от съда в сибирския град Томск в очакване развой

От ДАША ЛИТВИНОВА Associated Press 13 ноември 2023 година, 11:16 ч.

ТАЛИН, Естония -- Съд в сибирския град Томск в понеделник остави в пандиза помощник на затвореният опозиционен водач Алексей Навални в очакване на правосъден развой по обвинявания в екстремизъм, съгласно съдружник, част от безмилостно угнетяване на съветски политически деятели, самостоятелни публицисти и правозащитници.

Ксения Фадеева, която управляваше офиса на Навални в Томск и имаше място в локален законодателен орган, беше сложена в прелиминарен арест няколко месеца след началото на процеса против нея.

Според нейния съдружник Андрей Фатеев, който заяви за развиването на своя канал в Telegram, Фадеева е била сложена под домакински арест преди три седмици поради хипотетично нарушаване на наложените ограничавания върху нея по-рано. По-късно прокурорът оспори това решение и изиска тя да бъде арестувана, ход, който съдията поддържа, сподели Фатеев.

Активистът е упрекнат в ръководство на екстремистка група и поощряване на „ действия на организация, която нарушава правата на хората “.

Фатеев твърди, че Фадеева е осъдена от управляващите „ за законна и открита политическа активност, за битка с корупцията, за искане за промяна на властта “. >

Редица сътрудници на Навални бяха изправени пред обвинявания, свързани с екстремизъм, откакто Фондацията на политика за битка с корупцията и мрежа от районни офиси бяха оповестени за противозаконни през 2021 година като екстремистки групи, ход, който разкри на процедура всеки, обвързван с тях, да бъде преследван.

По-рано тази година самият Навални беше наказан по обвинявания в екстремизъм и наказан на 19 години затвор. Това беше петата му наказателна присъда и третият му и най-дълъг затвор - всичко това, което неговите поддръжници виждат като умишлена тактика на Кремъл да заглуши най-ревностния си съперник.

Навални беше задържан през януари 2021 година при завръщане от Германия, където се възстановяваше от отравяне с нервнопаралитичен сътрудник, за което упрекна Кремъл. Оттогава той е зад решетките, а околните му съдружници напуснаха Русия под натиска на управляващите след всеобщите митинги, които раздрусаха страната след ареста на политика. Кремъл отхвърли да е забъркан в отравянето на Навални.

Много хора, работещи в районните му служби, също напуснаха страната, само че някои останаха — и бяха задържани. Лилия Чанишева, която ръководеше офиса на Навални в централния град Уфа, беше наказана на 7 години и половина затвор по обвинявания в екстремизъм през юни. Даниел Холодни, някогашен механически шеф на канала на Навални в YouTube, получи осем години затвор през август, откакто се изправи пред съда с Навални.

Фадеева в Томск е изправена пред 12 присъди години, в случай че бъде наказан.

„ Организациите, свързани с Алексей Навални, се считат за върли врагове на управляващите и са станали обект на всеобщи репресии “, Наталия Звягина, Русия на Amnesty International шеф, сподели през януари.

Навални, който излежава присъда в наказателна колония източно от Москва, се сблъсква с разнообразни компликации, от многократни престои в дребна изолираност наказателна килия ”, с цел да бъде лишен от химикалка и хартия.

В понеделник екипът му заяви, че цензорите в пандиза са спрели да му дават писма от брачната половинка му Юлия. Той разгласява фотография на ръкописно писмо до нея от Навални, в което той споделя, че едно от нейните писма е „ конфискувано от цензурата, защото съдържа информация за иницииране, обмисляне или образуване на закононарушение “.

Водещи истории

Убийства в университета на Айдахо 1 година по-късно: Какво би трябвало да знаете

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР