Сътрудничил от 2005 г.В парламентарната комисия кворум има, гости нямаЗастреляният

...
Сътрудничил от 2005 г.В парламентарната комисия кворум има, гости нямаЗастреляният
Коментари Харесай

Мартин Божанов - Нотариуса бил „доверено лице“ на МВР

Сътрудничил от 2005 година
В парламентарната комисия кворум има, посетители няма

Застреляният преди 2 месеца Мартин Божанов-Нотариуса е бил доверено лице “ДЛ ” и непринуден осведомител на Министерство на вътрешните работи още от 2005 година Негов водещ офицер е бил Виктор Младенов от “Криминална полиция ” в Трето столично РУП, оповестиха през днешния ден от Антикорупционния фонд.

Че Нотариуса е имал съществени връзки в Министерство на вътрешните работи, “Труд news ” писа още на втория ден след убийството му на 31 януари. Негов кум е бил Петър И., по прякор Пинокио от “Икономическа полиция ”, само че никой от полицията до момента не призна пред медиите, защото въпросът със секретните сътрудници е държавна загадка. В случая с Нотариуса обаче въпросната загадка можеше да бъде разкрита, само че това не бе направено, тъй като щеше да се разбере, че не Божанов е сътрудничил на полицията, а противоположното - чиновници като Младенов, Пинокио и още по-нагоре в йерархията на Министерство на вътрешните работи са му помагали и опъвали чадър.

Днес във краткотрайната парламентарна комисия по проблема с Нотариуса имаше кворум, само че нямаше посетители. Не се явиха някогашният основен прокурор Иван Гешев и предшественика му Сотир Цацаров. И. ф. основен прокурор Борислав Сарафов изпрати писмо, в което по оправдателен метод уточни, че комисията се употребява от депутати за предизборни цели.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР