Сътрудничил ли е Силвио Берлускони с Коза Ностра за да

...
Сътрудничил ли е Силвио Берлускони с Коза Ностра за да
Коментари Харесай

Сътрудничил ли е Силвио Берлускони с Коза Ностра за да застане начело на Италия?

Сътрудничил ли е Силвио Берлускони с Коза Ностра с цел да застане отпред на Италия? Властите в страната проверяват все по-усилено преследват тези връзки сред проведената престъпност и политическата кариера на починалия министър председател. А преди дни прокуратуратата конфискува близо 11 милиона евро от помощник на ;Берлускони, който също работел с мафията.

Парите са взети от Марчело Дел’Утри, някогашен сенатор и дълготраен помощник на политика и медиен магнат, който умря през юни на 86 години.

82-годишният Дел’Утри беше наказан на седем години затвор през 2014 година поради връзките му с сицилианската Коза Ностра

Той беше задържан със заповед на Интерпол, откакто избяга в Ливан.

Прокурорите настояват, че след осъждането си Дел’Утри е получил милиони евро „ заеми “ от Берлускони, които не е заявил пред управляващите. По закон мафиотите не са длъжни да обяснят всичките си приходи в продължение на 10 години след осъждането. 10,8 милиона евро, взети от Дел’Утри и брачната половинка му, са единствено дребна част от парите, които е получил от Берлускони.

В наследството си предходната година Берлускони остави на Дел’Утри още 30 милиона евро.

Прокурорите настояват, че щедростта е била метод да се подсигурява, че Дел’Утри ще резервира безмълвие по отношение на

това, което е знаел за личното присъединяване на Берлускони в Коза Ностра, датиращо от 70-те години на предишния век

Тогава Дел’Утри го е срещнал с Виторио Мангано, мафиот, получил работа в конюшните във вилата на Берлускони край Милано.

Берлускони беше упрекнат, че е сключил договорка с Коза Ностра посредством Мангано, с цел да отбрани децата си от похищение за откуп – постоянно срещано събитие по това време.

Мангано беше наказан на пожизнен затвор през 2000 година за две убийства.

Също по този начин се твърди, че Берлускони е заречен на сицилианската мафия политическа защита в подмяна на гласове, когато влезе в политиката през 1994 година

Изземването на пари от Дел’Утри  съответства с това, че магистратите във Флоренция преглеждат най-сериозното обвиняване до момента.

Те проверяват дали Дел’Утри е заговорничил с Коза Ностра да провеждат серия от бомбени офанзиви в Италия през 1993 година, с цел да основат атмосфера на боязън, увеличавайки поддръжката за новата политическа партия на Берлускони, Forza Italia.

През същата година атентати на мафията в Милано, Флоренция и Рим убиха 10 и раниха 40.

И Дел’Утри, и Берлускони отхвърлиха всевъзможни връзки с Коза Ностра.

Източник: The Times/Превод:SafeNews
Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР