Сътрудничеството на Китай с Европа и с други страни е

...
Сътрудничеството на Китай с Европа и с други страни е
Коментари Харесай

`Китай: Сътрудничеството ни с Европа е толкова `неограничено“, колкото и с Русия

Сътрудничеството на Китай с Европа и с други страни е толкоз „ безкрайно “, колкото и връзките му с Русия, съобщи китайският дипломат в Европейски Съюз, като изрази убеденост за неутралитета на Китай във връзка с Украйна, съобщи Ройтерс.

Китайският дипломат в Европейски Съюз Фу Цун е декларирал това в изявление за китайското осведомително издание „ Дъ пейпър “, само че няма информация по кое време тъкмо е направил това изказване. То бе оповестено малко след спорните изявления на посланика на Китай във Франция, който сложи под въпрос суверенитета на някогашните страни от Съветския съюз, в това число Украйна, по време на изявление за френска телевизия в петък, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Дипломати от Европейски Съюз укориха Китай за отхвърли му да дефинира войната в Украйна като настъпление или да призове за изтеглянето на съветските сили, като означиха, че Пекин и Москва са оповестили партньорство „ без граници “ единствено няколко дни преди съветските войски да стартират нападението си в Украйна.

„ Европейската страна би трябвало вярно да разбере израза „ без горна граница “, “ съобщи Фу пред китайското издание. „ Приятелството и съдействието сред страните са безкрайни и не би трябвало да бъдат изкуствено ограничавани. Китайско-руското съдействие е „ безгранично “ и същото важи за Китай и Европа “.

Фу насочи предизвестие за „ опитите “ да се употребяват двустранните връзки сред Китай и Русия, с цел да се провокира разкол сред Китай и Европа. Той отхвърли изявленията, че Китай е „ знаел авансово “ за спора в Украйна или да е доставял оръжия.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР