Сътрудничеството между Гърция и Македония спомага за запазването на стабилността

...
Сътрудничеството между Гърция и Македония спомага за запазването на стабилността
Коментари Харесай

Гърция притеснена: Разпадането на Македония ще е най-лошият сценарий

Сътрудничеството сред Гърция и Македония спомага за запазването на стабилността на Балканите, така че разпадането на Бившата югославска република ще бъде най-лошият вероятен сюжет за Атина . Това разяснява гръцкият външен министър Никос Кодзиас, представен от локалните медии.

" Бившата югославска република Македония ( БЮРМ) без непоклатимост и съгласуваност може да се разпадне , а това ще бъде най-лошият излаз освен за страната, само че също по този начин и за нас. Няма по-добра политика за бъдещето на Балканите от съдействието сред Гърция и БЮРМ, което служи за дирек на стабилността в района ", посочи Кодзиас.

 Георге Иванов: Референдумът за името на Македония е неуспех
Георге Иванов: Референдумът за името на Македония е неуспех

Президентът агитираше македонците да бойкотират допитването

Гръцкият първи посланик добави, че в реалност над 50 % от популацията на Македония са дали своят вот в референдума , потвърждавайки, че действителният брой на гласоподавателите е бил по-висок от формалния брой, защото формалните изборни описи не са били осъвременявани от 20 години и включват към 200 хиляди души, които към този момент са умряли, и 350 000-400 000 хиляди души, които са напуснали страната.

" Сигурен съм, че болшинството в гръцкия парламент ще гласоподава за утвърждението на Преспанското съглашение. Смятам, че повече от 151 депутати ще гласоподават в поддръжка на ратификацията ", означи Кодзиас.

 Над Македония надвиснаха мрачни облаци, написа гръцкият щемпел
Над Македония надвиснаха мрачни облаци, написа гръцкият щемпел

Правителството " без подозрение е губещият на референдума "

В неделя Македония организира референдум за преименуването на БЮРМ на Република Северна Македония, което беше подбудено от съглашението, подписано сред Гърция и Македония през юни.

Според формалните резултати 91,46 % от гласоподавателите са дали своят вот за преименуването на страната, до момента в който 5,65 на 100 срещу съглашението. Избирателната интензивност обаче беше единствено 36,91 %, което значи, че референдумът е недействителен, защото в него не са взели присъединяване 50% плюс един от жителите на Македония.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР