Сътрудничеството между Европа и Китай за намаляване на емисиите, които

...
Сътрудничеството между Европа и Китай за намаляване на емисиите, които
Коментари Харесай

Макрон обяви за решаващо сътрудничеството между Европа и Китай за климата

Сътрудничеството сред Европа и Китай за понижаване на излъчванията, които затоплят климата, ще бъде " решаващо ". Това разгласи френският президент Еманюел Макрон, откакто администрацията на американския президент Доналд Тръмп подаде документи за отдръпване на Съединени американски щати от Парижкото съглашение за климата, оповестява " Ройтерс ".

Ходът на Съединени американски щати е първата официална стъпка в едногодишния развой за излизане от световния пакт за битка с климатичните промени, част от по-широката тактика на Тръмп за понижаване на регулациите върху американската промишленост.
 Съединени американски щати се изтеглят публично от Парижкото съглашение за климата
Съединени американски щати се изтеглят публично от Парижкото съглашение за климата

Формалният развой стартира

Но това идва в миг, когато учени и доста държавни управления по света упорстват за бързи дейности , с цел да се избегне най-лошото влияние на световното стопляне.

Китай и Франция дадоха обещание на тазгодишната среща на страните членки на Г-20 да " актуализират " приноса си против климатичните промени над сегашните, с цел да отразят " тяхната най-висока допустима упоритост ".

Парижкото съглашение за климата от 2015 година предизвиква страните да поемат по-големи обещания, в случай че са в положение да го създадат.

Изказвайки се в Шанхай по време на огромен търговски панаир, директно след програмна тирада на китайския президент Си Цзинпин, Макрон съобщи, че уговорките за климата би трябвало да бъдат засилени .

" Ако желаеме да спазим Парижкото съглашение, ще би трябвало през идната година да засилим уговорките си за понижаване на излъчванията и би трябвало да потвърдим нови задължения за 2030 и 2050 година ", акцентира френският държавен глава.

" Сътрудничеството сред Китай и Европейския съюз в това отношение е решаващо ", добави Макрон, допълвайки: " Следващата година би трябвало групово да осъществим задачата. "

Говорейки пред публицисти по-рано чиновник на френското президентство изрази страдание по отношение на дейностите на Съединени американски щати, като съобщи, че Макрон и Си Цзинпин още веднъж са удостоверили уговорката си към Парижкото съглашение.

" Съжаляваме за това и това единствено прави френско-китайското партньорство по въпросите на климата и биоразнообразието по-необходимо ", изтъкнал служителят, който е поискал да остане неизвестен.

Макрон и Си би трябвало да проведат публична среща в Пекин на следващия ден (сряда).

Китай има за цел излъчванията му да доближат пик до 2030 година и да усили каузи на неизкопаемите горива в общия си енергиен микс до 20% до края на идващото десетилетие, нарастване от 15 % през 2020 година

Съединени американски щати е първата страна, която разгласи, че ще се отдръпна от съглашението, само че 10 други страни не съумяха да го ратифицират, в това число Турция, Иран и Ирак.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР