Сътресенията в банковия сектор в САЩ е възможно да не

...
Сътресенията в банковия сектор в САЩ е възможно да не
Коментари Харесай

Криза? Вероятно ще се наложи още банки в САЩ да бъдат спасени

Сътресенията в банковия бранш в Съединени американски щати е допустимо да не се пренесат в Европа, съобщи в изявление за Си Ен Би Си основният изпълнителен шеф на банковата група " УниКредит " (UniCredit) Андреа Орчел, оповестява Българска телеграфна агенция.

" В Съединени американски щати става въпрос за спасяването на банки, които са изпаднали в усложнения, нещо което не виждам да се случва в Европа ", сподели Орчел. Той допуска, че евентуално ще се наложи да бъдат избавени още районни американски банки.

През последните два месеца три банки в Съединени американски щати изпаднаха в съществени финансови усложнения и на процедура банкрутираха, отбелязва Асошиейтед прес. Управлението на третата от тях - " Фърст рипъблик банк " (First Republic Bank), беше поето в понеделник (1 май) от Комисията за финансова отбрана и нововъведения (DFPI) на щата Калифорния. По-късно беше обявено, че управляващите в Съединени американски щати са приели офертата на банковия колос " Джей Пи Морган чейз " (JPMorgan Chase) да придобие забележителна част от активите и пасивите на " Фърст рипъблик банк ", които включват и депозити в размер на към 92 милиарда $, напомня Си Ен Би Си.

Инфо: fakti.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР