Сатиричният театър открива новия сезон с премиера на Кради по-малко“

...
Сатиричният театър открива новия сезон с премиера на Кради по-малко“
Коментари Харесай

Сатиричният театър открива сезона с премиера на Кради по-малко“

Сатиричният спектакъл открива новия сезон с премиера на „ Кради по-малко “ от нобелиста Дарио Фо, в режисура на Ивайло Христов. За предаването " 12+3 " по " Хоризонт " той изясни по какъв начин е приел  предизвикването:
Предложението пристигна от Сатиричния спектакъл и съответно от шефа проф. Здравко Митков, може би тъй като аз имам дълга биография с Дарио Фо. Няма да скрия, несъмнено, че това ми е един доста обичан създател поради възприятието му за комизъм, поради гражданската му ангажираност, поради умеенето му да забърква извънредно любопитни и парадоксални обстановки и още куп неща... Така че на драго сърце одобрих.

Историята, въпреки и писана от италианец, е изцяло настояща за българската реалност, описа режисьорът:

Специалист, както той се назовава, експерт по недвижими парцели, дружно с единствената жена-гробар на света. Той инцидентно е попаднал на доста съществени документи, които разкриват корупционна договорка и те двамата вземат решение да надхитрят тези висши служители, които се пробват да извършат тази машинация. Това е почти завръзката и от това следват безчет комични, трагикомични обстановки.

В ролята на дамата - гробокопач е Йорданка Стефанова. Участват още:  Михаил Сървански, Стефан Додуров, Боян Арсов, Пламен Великов, Стелиан Радев, Константин Икономов, Екатерина Георгиева, Ирина Първанова, Добрина Гецова, Богдан Казанджиев, Пламен Сираков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР