Сатиричният театър отбеляза 90-годишнината на Татяна Лолова във вторник вечерта

...
Сатиричният театър отбеляза 90-годишнината на Татяна Лолова във вторник вечерта
Коментари Харесай

Калин Сърменов: Да се усмихнем и да се прегърнем в чест на Татяна Лолова

Сатиричният спектакъл означи 90-годишнината на Татяна Лолова във вторник вечерта със събитие, наречено „ Празнуваме Татяна Лолова “.

Директорът на трупата Калин Сърменов разгласи, че това е ден, в който би трябвало да се усмихнем и да се прегърнем, в чест на Татяна Лолова, която е била душата на театъра. Той „ заплаши “ публиката, че ще приказва дълго, тъй като приживе Лолова не давала на никого да приказва по-дълго от нея.

Сърменов благодари на Георги Тошев, с който са подготвили представлението, както и на Българска национална телевизия, и на БНР, с цел да може публиката да се усеща „ по-интимно “. Директорът на Сатирата описа по какъв начин Татяна Лолова отишла в Театър „ София “, тъй като е „ огромна трагична актриса и играе трагично “. Но тя изигра една роля и отново се върна при нас, сподели с усмивка Калин Сърменов. 

С това зрелище желаеме да погледнем какво се е случвало на сцената и зад кулисите, и да пресъздадем свят, който мъчно се пресъздава, изясни шефът на Сатирата. 

Откъси от нейни разговори и монолози на Шекспир, Чехов, Маяковски, Дюренмат бяха изпълнени от артисти от настоящия състав на Сатирата. Те се редуваха с видео фрагменти с Татяна Лолова от края на 50-те години до наши дни.

Участваха актьорите Анджелика Джамбазова, Александър Григоров, Екатерина Георгиева, Елена Атанасова, Йорданка Стефанова, Лана Гекова, Мартин Каров, Михаил Сървански, Росица Александрова, Силвия Лулчева, Стефания Кочева.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР