Сателитният пилот на Ducati Алваро Баутиста е основният кандидат за

...
Сателитният пилот на Ducati Алваро Баутиста е основният кандидат за
Коментари Харесай

Ducati имат фаворит за заместник на Лоренсо в Австралия

Сателитният водач на Ducati Алваро Баутиста е главният претендент за заместител на Хорхе Лоренсо в италианския фабричен отбор за Гран При на Австралия в MotoGP. Шампионът наподобява, че може да пропусне и идващия кръг в кралския клас поради травмата си в китката и от Ducati желаят да са готови за сходен сюжет.

Лоренсо пропусна предходния кръг в Тайланд, а в този момент ще изгледа в профил и битката за Гран При на Япония. Испанецът се опита да се върне допустимо най-рано на пистата и записа две обиколки в първата свободна подготовка в Япония. Болката му обаче бе прекомерно мощна и той отхвърли присъединяване си, като не има вяра тя да отшуми за единствено седмица.

Alvaro Bautista has emerged as the favourite to replace the injured Jorge Lorenzo at Phillip Island, with the factory Ducati rider believing it is " impossible " to return for next weekend's race: https://t.co/aCEyisSsj5
— Autosport (@autosport) October 20, 2018
Оттеглянето му от Тайланд и Япония остави Ducati единствено с един представител в двете надпревари - Андреа Довициозо. Това обаче се отрази на отбора в отборното класиране, където към този момент изостават с 34 точки от Honda.

Тестовият водач на Ducati Микеле Пиро е зает с друга работа идващия уикенд и по този начин сателитният водач Алваро Баутиста е определен за любимец за заместител на Лоренсо в Австралия. От идващия сезон Баутиста ще се състезава в Световния Супербайк шампионат.
  Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР