Сателитният интернет на китайската компания поддържа теглене до 660 Mbit/sСателитният

...
Сателитният интернет на китайската компания поддържа теглене до 660 Mbit/sСателитният
Коментари Харесай

Huawei тества собствен аналог на Starlink

Сателитният интернет на китайската компания поддържа изтегляне до 660 Mbit/s

Сателитният интернет се трансформира в поле за конкурентна конкуренция
(снимка: CC0 Public Domain)

Китайската компания Huawei съобщи, че сполучливо е тествала сателитен интернет, сходен на системата Starlink на SpaceX. Подробности разкри основният откривател на лабораторията за безжични технологии Huawei 6G на събитие, отдадено на развиването на аерокосмическите осведомителни технологии в Чунцин (Китай).

Според данните от презентацията, за която оповестява SamMobile, сателитният интернет на Huawei е съумял да обезпечи скорост на евакуиране до 660 Mbit/s. Компанията не разкрива какви спътници са употребявани за създаване на лична мрежа.

Известно е единствено, че спътниците се намират в ниска околоземна орбита (като Starlink). Наскоро се появиха информации, че Китай е изстрелял свои лични спътници от този вид, които евентуално са обезпечили сателитна връзка за мрежата на Huawei.
още по темата
За да сътвори пълноценна мрежа, сходна на Starlink, китайската компания ще се нуждае от време и макар сполучливите проби, не се знае тъкмо по кое време тази мрежа ще стартира да действа изцяло.

Междувременно, флагманският смарт телефон Huawei Mate 60 Pro+, който беше показан през септември, към този момент поддържа сателитна връзка.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР