Сателитните комуникации вече са възможни през обикновен смартфон(снимка: Starlink) Илон Мъск

...
Сателитните комуникации вече са възможни през обикновен смартфон(снимка: Starlink)
Илон Мъск
Коментари Харесай

Нов рекорд за сателитен интернет през смартфон


Сателитните връзки към този момент са вероятни през елементарен смарт телефон
(снимка: Starlink)

Илон Мъск удостовери новия връх за скорост при евакуиране на данни от елементарен смарт телефон Samsung през сателитната мрежа Starlink. Постижението възлиза на 17 мегабита в секунда (Mbps).

Космическата компания SpaceX, която оперира мрежата Starlink, доближи значим крайъгълен камък в изтеглянето на сателитни данни непосредствено на смарт телефон. Поредният тест с рекордно висока скорост съставлява огромна крачка напред в мобилните интернет технологии.

Илон Мъск, изпълнителен шеф на SpaceX, удостовери, че по време на опита е реализирана оптималната скорост на евакуиране 17 Mbps от спътник непосредствено към немодифициран телефон на Samsung, работещ с операционна система Android.

Рекордната скорост на евакуиране на данни на елементарен смарт телефон
(източник: Elon Musk / X)

Преди няколко дни стана известно, че технологията на SpaceX към този момент разрешава потребление на сателитен интернет от смарт телефон без нужда от в допълнение съоръжение.

Новината от SpaceX е обещаваща за бъдещето развиване на световните връзки. Потребителите ще получат нови благоприятни условия за достъп до интернет от съвсем всяка точка на планетата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР