Сателитни снимки засякоха огромна водна маса с температури доста над

...
Сателитни снимки засякоха огромна водна маса с температури доста над
Коментари Харесай

Сателитна снимка прихвана огромна маса с топла вода, движеща се към Южна Америка

Сателитни фотоси засякоха голяма водна маса с температури много над междинните на изток от Нова Зеландия, в Тихия океан, която постепенно се придвижва към Южна Америка.

„ Водата е почти с 5 градуса по Целзий по-топла от междинната за географска широчина и време на годината “, споделя Джеймс Ренуик, професор и шеф на Факултета по география, околна среда и науки за Земята в Университета на Виктория в Уелингтън, Нова Зеландия, представен от CNN.

На сателитна карта, направена от Climate Reanalyzer, ръководена от Института за изменение на климата на Университета в Мейн, водата наподобява като голямо алено леке и заема милион квадратни километра, което се равнява на повърхност, по-голяма от американския щат Тексас.

Огромната маса с топла вода е почнала да се образува през октомври, съвпадайки с горещата вълна в Австралия, само че към този момент не се знае до каква дълбочина доближава тя. Тези океански топлинни талази оказват мощно влияние върху морския живот, с солидно избелване на корали, загуби на морски гори и огромни мащаби на други безгръбначни животни, отбелязва вестник „ New Zealand Herald ”.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР