Сателитни изображения показват отвлечения товарен кораб Galaxy Leader на котва

...
Сателитни изображения показват отвлечения товарен кораб Galaxy Leader на котва
Коментари Харесай

Сателит засне отвлечения от йеменските хуси кораб Galaxy Leader

Сателитни изображения демонстрират отвлечения товарен транспортен съд " Galaxy Leader " на котва покрай пристанището " Ходейда " в Йемен, на към 430 морски благи югоизточно от местоположението, което плавателният съд е подал като информация за последно, преди да бъде взет на абордаж от йеменските бунтовници в неделя, написа The New York Times.

Журналистите са съумели да дефинират, че " Galaxy Leader " е дошъл в " Ходейда " в понеделник. Корабът е бил видян за първи път на сателитни изображения от Самир Мадани, съосновател на TankerTrackers.com - запас, който следи световното мореплаване.

По-рано бе доказана достоверността на видеото от отвличането на кораба, оповестено от йеменските бунтовници в понеделник. Кадрите също по този начин съдържат улики за това по кое време и къде е бил похитен плавателният съд, в това число от часовника и навигационния компютърен екран, показващи приблизителното време и местонахождение, когато бунтовниците завладяват кораба покрай крайбрежията на Йемен.



Часове преди отвличането, йеменските бунтовници заплашиха да атакуван кораби под байрак, благосъстоятелност и ръководени от Израел, преминаващи през Червено море. След като " Galaxy Leader " бе похитен, представител на хусите разгласи, че дейностите на бунтовниците са проява на поддръжка за " потиснатия палестински народ ".

Израелските военни разясниха, че корабът е бил на път за Индия от Турция на борда му има " интернационален екипаж, без израелци ". Двама българи също са част от екипажа, напомня " Фокус ".

Въпреки това действителният притежател на компанията наподобява в даден миг е бил израелският милиардер Рами Унгар, съгласно така наречен Панамски документи, които станаха налични за обществеността през 2017 година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР