Сателитната мрежа Starlink на американския милиардер и собственик на социалната

...
Сателитната мрежа Starlink на американския милиардер и собственик на социалната
Коментари Харесай

Украйна твърди, че руската армия използва сателитната мрежа Starlink на Илон Мъск

Сателитната мрежа Starlink на американския милиардер и притежател на обществената мрежа Х Илон Мъск се употребява от съветската войска, оповестяват украински високопоставени чиновници.

" Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна удостоверява потреблението на сателитните информационни системи Starlink от съветските окупатори на фронта ", написа в Telegram украинското военно разузнаване.

Разузнавателната работа разгласява още и къс диалог сред съветски бойци, които загатват за потреблението на Starlink.

" Радиоприхващането на диалозите на агресорите демонстрира, че терминалите Starlink са конфигурирани, да вземем за пример, в частите на 83-та въздушно-щурмова бригада на съветските въоръжени сили ", излиза наяве още от думите им.
Окупационните сили на 83-та десантно-щурмова бригада на Руската федерация работят в Донецка област в региона на село Клишчиевка и Андриевка (посока Бахмут).
Разкритието беше доказано и персонално от Андрей Юсов - представител на отбранителното разузнаване на Украйна.

В изявление за украинския уеб страница РБК-Украйна Юсоф разяснява, че потреблението на тези устройства освен е на разположение, само че и „ стартира да става редовно ".

През септември м.г. стана ясно, че Мъск скрито е разпоредил на инженерите си да край крайбрежията на Крим през 2022 година, с цел да спре украинска офанзива против съветския флот.

Разкритието, което скандализира интернационалната общност, беше осветлено в новата биография на Мъск, написана от журналиста Уолтър Айзъксън.

Според книгата украинска безпилотна подводница с избухливи устройства се е доближавала до съветския флот, когато е изгубила сателитна връзка.

Устройството се е върнало на брега без вреди.

Решението на Мъск е било провокирано от " изострен боязън, че Русия ще отговори на възможна украинска офанзива против Крим с нуклеарни оръжия ", написа CNN, като цитира биографията.

По думите на създателя това безпокойство било захранвано от диалозите на Мъск с висши съветски държавни чиновници.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР