Състоянието спасените и на настанени в “Пирогов мигранти се подобрява.

...
Състоянието спасените и на настанени в “Пирогов мигранти се подобрява.
Коментари Харесай

Състоянието на спасените мигранти се подобрява

Състоянието избавените и на настанени в “Пирогов ” мигранти се усъвършенства. Само едни остава в реанимация. В токсикологията на незабавната болница са настанени петима мъже и едно дете.

Петима от приетите в болница във военната болница към този момент са изписани, а други трима не престават да са в тежко положение в реанимацията на лечебното заведение. Във ВМА през вчерашния ден бяха признати осем от откритите при случая в с. Локорско мигранти.

Снощи стана ясно, че в бургаското село Каблешково е арестуван мъж, за който се твърди, че е карал камиона, в който се задушиха 18 мигранти. Разследващи допускат, че точно селото е направен тайникът, в който са пътували афганистанците.

Пред Нова ТВ заместник-градският прокурор Христо Кръстев сподели, че през вчерашния ден са разпитани обвинените и част от тях са дали подробни пояснения във връзка незаконната скица, организацията, трафика на мигрантите от турската граница през България към Сърбия.

По думите на Кръстев казусът е част от трансгранична незаконна активност. А ръководителят е имал връзки в Турция и Сърбия.

Тайникът е бил за към 40 индивида. Във въпросния ден, най-вероятно от лакомия, са качили 52 индивида, уточни още Кръстев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР