Състоянието на трите жени, които пострадаха при взрив на газова

...
Състоянието на трите жени, които пострадаха при взрив на газова
Коментари Харесай

Три жени се борят за живота си след взрив на газова бутилка в Сапарева баня

Състоянието на трите дами, които пострадаха при гърмеж на газова бутилка в Сапарева баня през вчерашния ден остава извънредно тежко има заплаха за живота им. Двамата потърпевши мъже са в болница с леки пострадвания. Инцидентът стана през вчерашния ден в дома на възрастно семейство при опит да ремонтират туристическа газова бутилка.

Сапарева Баня

Две от дамите настанени в Клиниката по изгаряния ще бъдат оперирани на следващия ден. Състоянието на едната не разрешава оперативна интервенция към този миг, защото тя е със съществени изгаряния и гръдна контузия.
Доц. Мая Аргирова - координатор на профилирания комплекс по " Изгаряния и пластична хирургия " УМБАЛСМ " Пирогов ": В реанимационно поделение са заради тежките изгаряния на дихателните пътища, като едната от тях е и с широкоплощно изгаряне.
Специалистите поучават хората, когато имат проблем с електрически, газов или различен тип апарат да не се пробват да го ремонтират сами,защото това може да коства живота им. От Пожарна сигурност и отбрана на популацията „ стартират акция за отоплителния сезон. Целта е хората да знаят по какъв начин да предпазят дома и фамилията от възникването на пожари и гърмежи както и защо би трябвало да внимават, когато употребяват отоплителни уреди.
Гл.комисар Николай Николов- шеф на Главна дирекция ПБЗН: " Ако е електрически апарат, не би трябвало да се покрива, да е по- надалеч от горими предмети. Ако е газов апарат единствено профилиран сервиз - в случай че е комин, всяка година би трябвало да се почиства - приказвам за твърдо гориво. Мерките са известни на всички. Апелът да не се подценяват ".
Комисар Николов сподели, че с европейско финансиране са закупени специфични сензори за ранно уведомяване за пожар. Те ще бъдат подарени на самотно живеещи и трудноподвижни хора.
 ​Петима души са ранени при гърмеж на газова бутилка в къща в Сапарева баня ​Петима души са ранени при гърмеж на газова бутилка в къща в Сапарева баня
Инцидентът е станал през днешния ден следобяд. Две дами са с заплаха за живота и са откарани в столичната болница "Пирогов ". Състоянието им е доста тежко, съобща...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР