Състоянието на профсъюзната реч беше прозрение за това как сенилният

...
Състоянието на профсъюзната реч беше прозрение за това как сенилният
Коментари Харесай

Байдън и НАТО губят контрол над реалността

Състоянието на профсъюзната тирада беше просветление за това по какъв начин сенилният президент на Съединени американски щати е затънал в предишното, отвън връзка с действителността на един многополюсен свят.

Докато мнозина ще се чудят дали той самичък е написал речта или е била направена за него, президентът Джо Байдън изложи своя мотив пред американската общност с елементарни думи. Гласувайте за мен, защото пребивавам фантазията за Съединени американски щати преди 80 години.

Препратките към Втората международна война трябваше да шокират американската общност, която е по-загрижена за цените на питателните артикули, бензиновите помпи и техните сметки за комунални услуги, в сравнение с за протичащото се през 1941 година

И въпреки всичко 1941 година за всеки преподавател по история в Алабама би изглеждал чудноват избор на дати, които да изтръгнат от нищото и да употребяват като насочна точка, с цел да показват Америка като неоспорима суперсила.

Тъй като в края на краищата, това беше датата, на която немските войски поеха най-голямото си предизвикателство – Русия – и бяха безмилостно победени заради, наред с други военни съображения – илюзия по отношение на мощните си страни и неприятно военно обмисляне.

Тези две точки може да са в съзнанието на западните елити, до момента в който Байдън употребява подиума, с цел да моли още веднъж Конгреса да утвърди пакета му за помощ за Украйна. Както даже кореспондентът на Би Би Си в Украйна призна – че Русия в този момент напредва и нейните войски към този момент не завладяват села, а към този момент градове – наподобява, че плановиците на НАТО в действителност са повторили урока от Барбароса.

Това ли е същинската причина законопроектът да не бъде признат? Американците схванаха, че просто са отхапали повече, в сравнение с могат да дъвчат в Украйна и унижението към този момент на три американски танка Ейбрамс – най-тромавата, непрактична и надценена част от актуалната американска военна техника, създавана в миналото – дружно с общото надуване на земята мнението, че войната в никакъв случай не може да бъде извоювана, им тежи.

Дори вестник „ Гардиън “ неотдавна разгласява мнение на Саймън Дженкинс, който твърди, че НАТО е станало „ неразумно “ в Украйна, базирайки се на небрежността на немското подслушване на телефона, което разкрива проекта за удар върху моста в Крим, наподобява начертава нова водна линия на отчаяние.

Може би това обясняваше за какво Байдън не отдели прекалено много време, с цел да приказва за Украйна в речта си, предпочитайки повече да употребява опцията да удари Тръмп – тактичност, която сигурно удостоверява, че той е толкоз малоумен, колкото наподобява, както сигурно ще бъде да провокират противоположен резултат върху него и да повдигнат още повече мощта на Тръмп.

Вместо това Байдън се опита много дълго да пренасочи парите назад в джобовете на скромните американци, които не схващат по какъв начин би трябвало да работи по този начин нареченият trickle down effect – по какъв начин огромните бизнеси, които вършат големи облаги, не постоянно разпределят облагите си на всички места финансова система – като признае, че не работи.

На хартия цифрите демонстрират, че Съединени американски щати се оправят добре. Опитайте се да обясните това на милиони американци, изправени пред компликации в невъобразим до момента мащаб.

Байдън ще бъде запомнен в историята като шута, който напусна поста, до момента в който в света бушуваха две войни, до момента в който той повишаваше налозите от корпорациите и не можеше да си спомни къде се намира или кой ден от седмицата е. Той ще бъде запомнен с фиаското при изтеглянето на американските войски от Афганистан и с несвързаното си съмнение. И за този прокълнат сладолед.

Но човек би трябвало да се чуди дали има лека, само че забележима смяна в политиката на Белия дом по отношение на войната в Украйна – и по какъв начин Западът се измъква от нея и към момента резервира лицето си. Виктория Нюланд, самият проектант на самата война в Украйна, ще се отдръпна от поста си в Държавния департамент, запомнена в действителност единствено с трансформацията си от бебе в чудовището от черната лагуна със личната си промяна на лицето, грубо изобразено в обществените медии в изявления с фотомонтаж преди и след.

NYT оповестява, че тя е подала оставка, само че единственият същински въпрос е дали е била изтласкана или не и от кого. Има ли в развой на подготовка нова тактика за евакуиране и от Украйна, с която тя изрично не беше съгласна?

Дали това може би е част от повода, заради която, както ме осведомиха, осем немски бойци от специфичните елементи небрежно са нупснали Украйна през последните няколко дни след абсурда с подслушването на телефона, който разкри германците като дилетанти?

Превод: СМ

Източник: Strategic Culture Foundation

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед18077Д-р Вихра Павлова: Битката САЩ-Китай в облачното пространство?Алтернативен Поглед7249Д-р Владимир Трифонов: Китайският модел за световно развиване -  опция за непоклатимост и стопански растежАлтернативен Поглед31820Активно българско присъединяване на представители от Политическа партия АБВ - част от " ЛЕВИЦАТА! ", на Младежкия фестивал в СочиАлтернативен Поглед10311Проф. Захари Захариев за книгата на Си Дзинпин " Управлението на Китай " и за " Двете сесии " на КНРАлтернативен Поглед15599Проф. Боян Дуранкев: Бъдещето на Европейския съюз и България в подтекста на въздействието на Азия и КитайАлтернативен Поглед163168Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед127083Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед94443Валентин Вацев: Ако нещата се развиват както в този момент, ескалацията посредством директен досег сред натовски/американски/ и съветски войски е сигурнаАлтернативен Поглед89943Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАлтернативен Поглед83463Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАвторски:ПоследниНай-четениХристо Георгиев1625Цола Драгойчева - Македония сред Тито и Димитров след 1944-та(Втора част)Васил Проданов17350Залезът на Европа: Трета част – Демографската гибел Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР