Състоянието на основателя на Amazon Джеф Безос се е увеличило

...
Състоянието на основателя на Amazon Джеф Безос се е увеличило
Коментари Харесай

Той спечели 11 млрд. USD за седмица

Състоянието на създателя на Amazon Джеф Безос се е нараснало с съвсем 11 милиарда USD през седмицата, откакто се отдръпна от поста основен изпълнителен шеф на компанията, заяви списание Forbes. Според изданието от 5 юли, когато някогашният началник на облачните услуги Amazon Web Services Анди Джеси пое поста на основен изпълнителен шеф, с помощта на растежа на акциите на Amazon, положението на Безос се усили с 10,6 милиарда USD и в този момент се прави оценка на 212.4 милиарда USD.

Поскъпването на акциите значително се дължи и на новината, че Министерството на защитата на Съединени американски щати анулира контракт за 10 милиарда USD за даване на услуги за изчислителни облаци. По-рано се очакваше услугите да бъдат предоставени на американската корпорация Microsoft. Представители на Amazon се пробваха да оспорят това решение в съда.

Безос прекарва цялата седмица в ски курорта Сън Вали (Айдахо), където се организира годишната конференция на капиталовата банка Allen & Co, известна като " летен лагер за милиардери ". Този път събитието събра минимум 25 милиардера, чието общо положение се прави оценка на 825 милиарда USD.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР