Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров се

...
Състоянието на олимпийския шампион по фигурно пързаляне Роман Костомаров се
Коментари Харесай

Състоянието на Роман Костомаров се стабилизира

Състоянието на олимпийския първенец по фигурно пързаляне Роман Костомаров се стабилизира, следи се позитивната динамичност, а той е почнал да поддържа връзка по малко с околните си, заяви за ТАСС неизвестен източник.

" В положението на Костомаров има позитивна динамичност. Лявата му ръка е под непрекъснато лекарско наблюдаване, към момента не се приказва за интервенция. Той е в контакт с околните си ", сподели източникът.

На 10 януари Костомаров беше признат в реанимация с пневмония. В продължение на две седмици той беше подложен на апаратно дишане, вследствие на което кръвта се насищаше с О2. В началото на февруари фигуриста претърпя ампутация на стъпалото на единия крайник и няколко пръста на ръцете.

На 20 февруари стана известно, че фигуристът има конвулсия на мозъчните съдове, само че лекарите бързо се оправиха със обстановката. В момента още веднъж има проблем с лявата ръка на Костомаров, по която личат следи от развиване на сепсис.

" Спорт Експрес " заяви, че Костомаров остава на апаратно дишане, до момента в който процесите в тялото не се подобрят и той стартира да се оправя самичък.

Но лекарите са по-загрижени за ръката на Костомаров, по която още веднъж личат следи от развиване на сепсис.

На зимните олимпийски игри в Торино 2002 46-годишният Костомаров завоюва златен орден дружно с Татяна Навка при танцовите двойки. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на сериите Гран При.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР