Състоянието на жената от психическа гледна точка е изключително тежко.

...
Състоянието на жената от психическа гледна точка е изключително тежко.
Коментари Харесай

Подробности за състоянието на медицинската сестра, нападната от пиян пациент

" Състоянието на дамата от психическа позиция е извънредно тежко. Жената е извънредно травмирана ", това заяви на брифинг министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев във връзка случая с здравната сестра, която бе нападната, до момента в който се пробвала да зашие раните на пациент. 

" Няма застрашаващо живота положение, само че психическата контузия е доста тежка. Това е здравна сестра, която е работила години наред в болничното заведение, с богат опит извънредно учтив и правилен човек. Убеден съм и след диалога с нея, че тя няма грам виновност и да е причина за това събитие ", заяви министър Меджидиев. 

" Доколкото знам е посрещнала пациента и той непосредствено я е нападнал, без никаква причина ", добави министърът. 

" За мен това е доста тежко закононарушение против хората, които се грижат за човешкия живот ", споделя в Перник министър Меджидиев и разгласи, че още на следващия ден ще се срещне с министъра на Министерство на вътрешните работи с гледище против нападателя да се подхващат дейстивя с цел да бъде осъден. 

По-рано бе оповестено, че против нападателя е подвигнато обвиняване от Районната прокуратура в миньорския град. 

Разследването е почнало след получен сигнал за нахлуване над медицински експерт .

" Към сегашния миг е открито, че на 19 септември в кабинет на незабавно приемно поделение при МБАЛ „ Рахила Ангелова “ в Перник , 32-годишният С.С. нанесъл удар по главата на здравна сестра при осъществяване на службата ѝ. Причинена ѝ е лека телесна щета ", излиза наяве от известие от пресцентъра на държавното обвиняване. 

Мъжът е бил в нетрезво положение. 

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият е арестуван за период до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за непрекъснат арест .

Обвиняемият С.С. е осъждан .

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР