Състоянието на БДЖ е изключително притеснително - това заяви заместник-министърът

...
Състоянието на БДЖ е изключително притеснително - това заяви заместник-министърът
Коментари Харесай

Състоянието на БДЖ: Наблюдава се отлив на пътници от железниците

Състоянието на БДЖ е " извънредно притеснително " - това съобщи заместник-министърът на превоза Красимир Папукчийски. От началото на годината анулираните пътнически влакове са 5700, а всекидневно се генерира забавяне от 1800 минути. Локомотивите и вагоните не се поддържат, хигиената е неприятна.

Според Папукчийски би трябвало да се вземат незабавни ограничения за поправяне на локомотивите и вагоните, с цел да покрият графика и услугата да стане допустима за жителите. В окаяно положение са и служебните пространства и не се поддържат. Договорът за ремонт на локомотивите и вагоните не се управлява и не се извършва. Като образец заместник-министърът даде локомотив, който е бил нарязан за скрап през януари по необясними аргументи, а е бил в употреба единствено 17 години, а цялостната употреба на локомотивите е 30 години.

По думите му, положението в " БДЖ - Товарни транспорти " също е трагично. Не се ремонтират вагоните и локомотивите. Само вземанията, които са просрочени и несъбрани сега възлизат на 23 млн. лв.. Единственият доход бил от извоювано дело на БДЖ против частна банка.

" Не можем да приказваме за никаква облага в БДЖ. Напротив - приказваме за утежняване на услугата, намаляне на клиентите и отлив на пасажерите заради това, че се предлага неприятна услуга. Основната цел е да върнем железниците в обстановката на пазара, която помним преди години. И освен това - да подобрим услугата и в действителност пасажерът да откри в жп бранша един сътрудник за осъществяване на транспортна услуга ", съобщи Красимир Папукчийски - зам.-министър на превоза.

Заместник-министърът сподели още, че има към този момент заповед за вливане на сдруженията в държавните железници, само че без да е изработен разбор какъв ще бъде резултатът от това обединение. Вече е поръчан да бъде изработен подобен разбор.

Вижте повече в директното включване на Карина Караньотова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР