Състоянието на българското здравеопазване е критично. НЗОК се точи масово

...
Състоянието на българското здравеопазване е критично. НЗОК се точи масово
Коментари Харесай

Онкологът д-р Христо Дамянов: НЗОК се точи масово и от всички

Състоянието на българското опазване на здравето е сериозно. НЗОК се точи всеобщо и от всички. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на Центъра за интегративна медицина и експерт по онкология доктор Христо Дамянов.
Още по тематиката
" Правилата се нарушават поради една здравна система, която е отвън всякаква логичност и всевъзможен смисъл. Тази здравна система беше основана през 2001-2002 година, като включваше и Здравната каса, и клиничните пътеки, заимствани от австралийския модел ", разяснява доктор Дамянов.

Той още веднъж дефинира системата като цялостен неуспех и прикани сътрудниците си от " Пирогов " да си напомнят какво се е случвало след въвеждането на тази система. След 2002 година има голям брой митинги на лекари и то за премахването ѝ.

По думите му това, което в този момент прави служебният здравен министър Стойчо Кацаров са начални опити. Здравеопазването се нуждае от една цялостна радикална смяна, която е обвързвана с големи политически и стопански ползи, бизнес ползи, както и от цялостна идея.

Д-р Дамянов даде образец за източване на НЗОК с пациент, на който на два пъти е отстранена простатната жлеза и сподели документите за това, че на пациент през 2005 му отстраняват жлезата. Според издадените на същия пациент епикризи през 2011 година простатната му жлеза още веднъж е отстранена.

В опазването на здравето има големи пари, само че те се харчат нерационално, безапелационен е доктор Христо Дамянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР