Състезателните права на Симона Халеп бяха спрени за период от

...
Състезателните права на Симона Халеп бяха спрени за период от
Коментари Харесай

Съдът се произнесе: Симона Халеп е отстранена от тениса за 4 години заради допинг!

Състезателните права на Симона Халеп бяха спрени за интервал от 4 години. Това бе оповестено през днешния ден от Международната организация за тенис интегритет след дълготрайно следствие, което стартира, откакто румънката даде две позитивни проби за допинг през предишния сезон. В известието на ITIA се споделя, че през юни 2023 година самостоятелен арбитражен съд е открил, че  " играчът умишлено е нарушил антидопинговите правила ".

Припомняме, че в края на предходната година в една от допинг пробите на Халеп бе намерено съществуване на неразрешеното вещество роксадустат, а по-рано този сезон трикратната шампионка от Шлема получи второ обвиняване в нарушение на антидопинговите правила. Румънката отхвърля да е взимала предумишлено неразрешени вещества и незабавно апелира наказването си. ITIA три пъти отложиха чуването ѝ, преди то въпреки всичко да се състои в края на юни.

" Съдът прие аргумента на Халеп, че е приела нечиста добавка, само че откри, че размерът, който тенисистката е погълнала, не може да докара до концентрацията на роксадустат, открита в позитивната проба ", съдържа още изказването на ITIA.

Според актуалното решение на съда някогашната №1 ще може да се завърне в игра едвам на 7 октомври 2026 година, защото в интервала на наказването са включени и миналите 11 месеца, в които Халеп бе със спрени спортни права. Към момента тенисистката не е коментирала наказването си, само че всички упования са, че ще апелира решението.

No official word yet but Simona Halep is expected to appeal the decision.

ITIA say it found Halep had committed two intentional violations, namely the use of banned substance roxadustat and " use of a prohibited substance or method in 2022 "
— James Gray (@jamesgraysport)
 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР