Състезателките от националния отбор на Испания по футбол, които станаха

...
Състезателките от националния отбор на Испания по футбол, които станаха
Коментари Харесай

Испанките продължават с бойкота, Ермосо но получи повиквателна

Състезателките от националния тим на Испания по футбол, които станаха международни шампионки, а по-късно оповестиха протест на отбора, потвърдиха волята си да не играят за " Ла хала роха ", като считат, че федерацията не може да изисква наличието им.

" Това, което бе обяснено в официалното съобщение ни от петък, е ясно и няма друга пояснение на твърдата ни воля да не бъдем в тима. Тези заявления остават в действие ", разгласи в Туитър двукратната носителка на " Златната топка " Алексия Путеяс.

Петнадесет от 23 международни шампионки отхвърлиха да играят повече за Испания, като желаят цялостна промяна в испанския футбол след абсурда, провокиран от целувката на президента на федерацията Луис Рубиалес на Джени Ермосо. Те въпреки всичко бяха в листата на новия селекционер на отбора Монце Томе за мачовете в Лигата на нациите против Швеция и Швейцария. Тя не извика Ермосо за " да я защищити ".

" Състезателките са доста ясни за това, че става дума за тактика за разделяне и операции, с цел да ни изплашен и заплашат с юридически и финансови наказания ", сподели Ермосо, която играе в мексиканския клуб Пачука. " Да ме защищити от какво и от кого? ", попита тя за това, че е не получила повиквателна за националния отбор.

Испанките към този момент оповестиха, че " ще проучат възможните правни последствия от решението си, с цел да могат да вземат най-хубавото решение за бъдещето и здравето си ", откакто някои испански медии осведомиха, че те могат да изгубят лиценза си.

Състезателките желаят още промени с изключение на оставката на президента Луис Рубиалес и отстраняването на селекционера Хорхе Вилда.

Ермосо не получи повиквателна за националния тим на Испания след абсурда с целувката от боса на федерацията Луис Рубиалес. Това я накара да излезе с дълго послание в обществените мрежи.

На 20 август женският народен тим на Испания стана международен първенец, побеждавайки Англия с 1:0. По време на церемонията по награждаването Рубиалес целуна по устните Ермосо. Испанската прокуратора стартира следствие за полово принуждение, чака се ФИФА да лиши Рубиалес от права да се занимава с футбол 15 години.

На 10 септември Рубиалес разгласи, че ще напусне поста си на началник на RFEF. Той означи, че напуща, тъй като не може да продължи работата си.

Тя не получи повиквателна за националния тим, а оправданието бе, че по този метод управлението се пробва да я защищити.

Ето какво написа Ермосо в Инстаграм:

" Да ме защитят от какво?

От седмици, месеци търсим тази отбрана, която не успяхме да намерим от Кралската футболна федерация. Същите хора, които желаят доверието ни, са тези, които през днешния ден пускат лист с играчи, които са поискали да НЕ бъдат извикани.

Футболистките сме наясно, че това е нова тактика за разделяне и операция, с цел да ни сплашват с правни последици и стопански наказания. Още едно неоспоримо доказателство, което демонстрира, че нищо не се е трансформирало и което удостоверява за какво се борим и по какъв начин го вършим.

Искам да изразя цялостната си поддръжка към моите съотборнички, които през днешния ден бяха сюрпризирани и принудени да реагират на следващата неприятна обстановка, породена от хората, които не престават да вземат решения в Кралската федерация.

Бих желала нещо да е доста ясно. Днес се пробваха да аргументират, че средата ще е безвредна за моите съотборнички, а на същата конференция беше оповестено, че не са ме викали да ме пазят.

Да ме защитят от какво? Или от кого? ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР