Състезателките на Варна ДКС Елизабет Късаджикова и Веселина Коцева, заедно

...
Състезателките на Варна ДКС Елизабет Късаджикова и Веселина Коцева, заедно
Коментари Харесай

Варна ДКС с бронз от Балканиадата по снежен волейбол

Състезателките на Варна ДКС Елизабет Късаджикова и Веселина Коцева, дружно с Ива Барганска, като първи тим на България, завоюваха бронзовите медали от първото Балканско състезание по снежен волейбол.

Успехът е още по скъп, защото е реализиран без никаква подготовка на сняг и без авариен състезател. Надпреварата се организира под връх Перелик в Родопите при 2000 м надморска височина и при отлична организация от страна на домакините – Община Смолян.

В първата среща тежките атмосферни условия попречиха на националките ни да се оправят с Румъния, а по-късно отстъпиха трагично и на шампионките от Турция. В разногласието за трето място те надиграха с 2-0 гейма втория отбор на България. Със извоюваните точки за европейската класация националките ни ще имат опция да вземат участие в още шампионати, в този набиращ известност нов спорт.

При мъжете историческа първа купа след три следващи победи завоюва първия тим на България в състав: Георги Фисински, Никола Лазаров и Вилиан Хаджиев. Призьорите получиха купи, медали и предметни награди от адм. шеф на БФ волейбол – Станислав Николов и промоутъра на конкуренцията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР