Състезателката по кикбокс на ABC FIGHT CLUB Александра Димитрова ще

...
Състезателката по кикбокс на ABC FIGHT CLUB Александра Димитрова ще
Коментари Харесай

Александра Димитрова ще ни представя на Европейските игри в стил фул контакт

Състезателката по кикбокс на ABC FIGHT CLUB Александра Димитрова ще вземе присъединяване в Европейските игри в Краков, Полша. Европейската шампионка в жанр фул контакт завоюва квота за присъединяване в Полша през ноември 2022 година на Европейското състезание по кикбокс в Анталия.

Димитрова е българският представител при дамите на фул контакт в категория до 52 кг.

Тази година кикбокс за първи път е включен като спорт на Европейските игри и това е най-голямата поява на този спорт на събитие под егидата на Международния олимпийски комитет (МОК).

Представени са стиловете фул контакт на кръг и пойнт файт и лайт контакт на татами.

На 30-и юни стартират четвъртфинали, а на 2-и юли са финалите. Участват общо 123-ма кикбоксьори от 22 европейски страни. За Европейските игри в Полша се класираха единствено първите осем кикбоксьори от Европейското състезание в стиловете и категориите, избрани с вероятност за „ олимпийски “.

Европейските игри в Полша ще се проведат от 21-и юни до 2-и юли. Близо 5000 спортисти ще се борят за медали в 29 спорта. България ще взе участие със 110 състезатели в 17 спорта. Освен кикбокс, останалите бойни спортове там са бокс, карате, таекуондо WT, муай тай, джудо. Очаквайте скоро и цялостният състав на България.

Европейските игри се организираха за първи път през 2015 година в Баку.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР